Biografia

El meu nom és Samuel Falomir Sancho, sóc un alcorí de 33 anys que he decidit dedicar el meu temps per a millorar la vida dels meus veïns i veïnes. Els meus orígens es remunten al carrer Major i l’escorxador municipal.

Els meus avis paterns, Samuel i Anita, vivien en l’escorxador municipal de l’Alcora, el meu avi era conegut per la gran majoria del poble, ja que treballava per a la brigada de l’Ajuntament de l’Alcora. Allí on hi havia un problema, no tardava a arribar el “tío Samuel” per a intentar arreglar-ho.

Els meus avis materns vivien en el carrer Major, Manolo (el “tío Marrau”) i María. Tenien una tenda de venda de tela en la mateixa casa en la qual residien. Tots recorden al “tío Marrau” pel poble amb un fardell al coll venent roba, unes vegades a peu, i unes altres, amb una vespa. A més de compaginar la tenda amb la meua àvia, el meu avi va treballar durant molts anys en els forns de pa de l’Alcora.

Els meus pares, Montse (administrativa) i Samuel (treballador del taulell i obrer), van formar part de diverses associacions culturals, eren col·laboradors de “l’Alcora Avuí” i participaven activament en l’organització de la Setmana de la Joventut, entre altres associacions.

Vaig nàixer en el Carrer Molí Nou, molts veïns encara em recordaran jugant pel carrer amb el meu germà bessó, Dani, amb el nostre monopatí, o fent “casetes” en la muntanya del camí de l’Assut i del barranc de la Font Nova.

M’agraden molt els animals, tinc tres gats i tres gossos, els quals son com uns més de la família. M’agrada caminar per la muntanya, patinar i anar al gimnàs. Sempre que puc practique algun esport, ja que és la millor vitamina contra l’estrès diari que suposa ser alcalde. Des de menut que m’ha agradat també molt el mon de l’art, encara que ara no puc dedicar-li temps a aquesta afició. Si me pregunten que canviaria heu tinc molt clar, haver seguit estudiant fins fer una carrera universitària. El dret i el periodisme sempre m’ha agradat molt, així que no heu descarte com a repte de futur.

Vaig estudiar el col·legi Comte d’Aranda i l’IES Ximén d’Urrea. Sóc Tècnic Superior d’Administració i Finances. Des de menut la meua vocació ha sigut la política, sempre he format part dels consells escolars dels centres educatius i de la junta de delegats, es a dir, mai he estat quiet allà on he estat. En 2008 vaig fundar a l’Alcora les Joventuts Socialistes, de les quals vaig ser durant quatre anys el secretari general, després vaig ser secretari general de les joventuts socialistes de la província de Castelló i posteriorment secretari d’organització de Joves Socialistes del País Valencià. En divuit anys vaig entrar a formar part de l’executiva local del PSPV-PSOE de l’Alcora com a responsable de comunicació i acció electoral, en 2012 vaig se escollit secretari general del PSPV local. També vaig ser responsable de medi ambient de l’executiva provincial del PSPV-PSOE de Castelló. Actualment sóc el secretari general del PSPV-PSOE de l’Alcaltatén-Millars i membre del Comitè Nacional del PSPV.

Des de 2007 sóc regidor en l’Ajuntament de l’Alcora, quatre anys com a regidor d’Urbanisme i Medi ambient, quatre anys a l’oposició com a portaveu del grup municipal socialista, dos anys anys com a primer tinent d’alcalde i des de 2017 alcalde la localitat. En 2019 la candidatura que encapçalava va obtindre la majoria absoluta, la qual cosa no s’aconseguia en l’Alcora des de l’any 2003.

Ara mateix estic 100% centrat en la gestió municipal del meu poble, treballant a diari per millorar l’Alcora cada dia. La premissa del meu equip és clara: l’Alcora per damunt de tot. Lidere un equip de govern de 9 membres amb moltes ganes tots de treballar per a que l’Alcora no torne a perdre cap tren i avance en tots els indicadors. Escoltar a la gent és la base per a entendre els problemes dels meus veïns, treballar amb humilitat és clau per a generar confiança i ser proper a la ciutadania és fonamental per a dur a terme una bona gestió econòmica. Així sóc, així governe i així continuaré treballant. Benvinguts al meu blog personal.